Op deze pagina vind je links naar nieuws over activiteiten van HB-HO en actuele publicaties

 

 

Fontys Hogescholen doet onderzoek naar HB studenten!

Het project ‘(Hoog)begaafde studenten laten floreren’ is een samenwerking tussen verschillende lectoraten en instituten van Fontys en externe partijen zoals Mensa (vereniging voor hoogbegaafden) en de Radboud Universiteit Nijmegen. Het programma TEC for Society van Fontys ondersteunt het project financieel. Stuurgroeplid Esther de Graaf is lid projectgroep, Amber Damen is gekoppeld als meelezer.

Projectleider is Isabelle Diepstraten.

Meer info: https://bron.fontys.nl/hoe-hoogbegaafde-laten-floreren-in-het-hbo/?fbclid=IwAR1OfK7E504QOJKNjtqY9JPTQPCMiEIRoN7I6FXmr8dsqHlSZKH0iq4HBSk

 

Stichting Hoogbegaafd over de studiedag van HB-HO te Zwolle

Gepubliceerd op 3 november 2019 door Martin van Elmpt

In dit artikel vertelt Martin van Elmpt hoe hij onze studiedag heeft beleefd.

 

HiQ Magazine (Mensa)

Niuewsberichten, 10 november 2019, website

Karina Meerman schreef een mooi kort verslag over de Studiedag van HB-HO @Windesheim, Zwolle. Op deze dag kwamen ca. 50 collega's van 30 verschillende hbo's en universiteiten uit Nederland en België. 

 

HiQ Magazine (Mensa)

Editie #20 Najaar 2019

Thessa van Arde interviewde Amber Damen voor het magazine. Dit mooie gesprek verwerkte ze in een prachtig en positief verslag op p.12. Je kunt het gehele magazine hier downloaden. 

 

"Hoogbegaafdheid in WO" in NRC artikel

11 december 2019

Ons bestuurslid Ruur Boersma werd geciteerd in dit artikel over hoogbegaafdheid in het wetenschappelijk onderwijs. Ze geeft aan dat er in het wetenschappelijk onderwijs een misvatting bestaat dat hoogbegaafden vanzelfsprekend kunnen studeren. 

 

Interview met stuurgroeplid Amber Damen

Gepubliceerd op 7 mei 2019

Amber Damen, ons stuurlid is op 7 mei 2019 door Opleiden in Rotterdam voor de wereld van morgen geïnterviewd. Ze vertelt wat ze binnen de Hogeschool Rotterdam én landelijk via HB-HO doet voor bewustwording van hoogbegaafdheid in het hoger onderwijs. 

 

"WUR moet hoogbegaafdvriendelijker"

Gepubliceerd op 29 november 2019

Een groepje hoogbegaafde WUR-studenten is bezig met een project om de universiteit ‘hoogbegaafdvriendelijker’ te maken. Want het klinkt misschien gek, maar ook die groep studenten loopt vaak tegen dingen aan op de universiteit. Lees hier meer.