Op deze pagina vind je links naar nieuws over activiteiten van HB-HO en actuele publicaties

 

 

Do. 26 nov. '20 Online Meeting voor studenten: hoe ga jij om met het online studeren?

We geven je de kans en de ruimte om je tips and tricks uit te wisselen met hb studenten uit het hele land! Meer info: Zie Agenda.

 

Do. 28 jan. '21 Online Meeting voor studentbegeleiders

Samen met collega's uit het hele land kun je je ideeën, ervaringen en tips uitwisselen in breakout rooms, Natuurlijk met het oog op hoogbegaafde studenten. Zie agenda.

 

Stichting Hoogbegaafd over de studiedag van HB-HO te Zwolle

Gepubliceerd op 3 november 2019 door Martin van Elmpt

In dit artikel vertelt Martin van Elmpt hoe hij onze studiedag heeft beleefd.

 

HiQ Magazine (Mensa)

Niuewsberichten, 10 november 2019, website

Karina Meerman schreef een mooi kort verslag over de Studiedag van HB-HO @Windesheim, Zwolle. Op deze dag kwamen ca. 50 collega's van 30 verschillende hbo's en universiteiten uit Nederland en België. 

 

HiQ Magazine (Mensa)

Editie #20 Najaar 2019

Thessa van Arde interviewde Amber Damen voor het magazine. Dit mooie gesprek verwerkte ze in een prachtig en positief verslag op p.12. Je kunt het gehele magazine hier downloaden. 

 

"Hoogbegaafdheid in WO" in NRC artikel

11 december 2019

Ons bestuurslid Ruur Boersma werd geciteerd in dit artikel over hoogbegaafdheid in het wetenschappelijk onderwijs. Ze geeft aan dat er in het wetenschappelijk onderwijs een misvatting bestaat dat hoogbegaafden vanzelfsprekend kunnen studeren. 

 

Interview met stuurgroeplid Amber Damen

Gepubliceerd op 7 mei 2019

Amber Damen, ons stuurlid is op 7 mei 2019 door Opleiden in Rotterdam voor de wereld van morgen geïnterviewd. Ze vertelt wat ze binnen de Hogeschool Rotterdam én landelijk via HB-HO doet voor bewustwording van hoogbegaafdheid in het hoger onderwijs. 

 

"WUR moet hoogbegaafdvriendelijker"

Gepubliceerd op 29 november 2019

Een groepje hoogbegaafde WUR-studenten is bezig met een project om de universiteit ‘hoogbegaafdvriendelijker’ te maken. Want het klinkt misschien gek, maar ook die groep studenten loopt vaak tegen dingen aan op de universiteit. Lees hier meer.