Hoogbegaafd de Podcast

Kristel van Eijk, werkzaam in de media, maakt podcasts voor ouders/verzorgers van hoogbegaafde kinderen, hoogbegaafden zelf en professionals die werken met hoogbegaafden of mensen die in hun vakgebied te maken kunnen krijgen met hoogbegaafdheid. Ze laat hoogbegaafde mensen zelf aan het woord en veel luisteraars herkennen die verhalen. In 2022 werd ze genomineerd voor de Mensa Publieks Award. 

Bron: Hoogbegaafd de Podcast

 

Tijdschrift voor Coaching: artikel 'Chaos in je hoofd'

Ericka Kuyters schreef een prachtig artikel over de kenmerken van hb en sprak hierover met onze bestuursleden Simone Keijsers en Ruur Boersma. Wat betekent het voor hb mensen om hb te zijn? Waar komt die chaos in je hoofd vandaan en hoe ga je daar mee om?

Klik op de link hiernaast om jet artikel te lezen.

Bron: Tijdschrift voor coaching www.tvc.nl

 

 

Radio 1 "Met het oog op morgen"

Interview met Simone Keijsers door Mieke van der Weij in het kader van de Week van Hoogbegaafdheid, 2019. In dit interview zet Simone uiteen wat de leuke en soms minder leuke kant is van hb zijn voor studenten aan de Universiteit van Leiden.

 

 

 

Jan Jaap Hubeek is oprichter van Audiocollectief Meesterwerk

Hij plaatste diverse podcasts op o.a. Spotify over het onderwijs. Het thema hoogbegaafdheid heeft hier een bijzondere plek in gekregen en wordt als serie aangeboden. Zo zijn er prachtige interviews te vinden met o.a.  Femke Hovinga over IQ 145+, Dolores Leeuwin en Colette van Triest.

In de link hiernaast vind je een interview met Anouke Bakx, bijzonder hoogleraar begaafdheid aan de Radboud Universiteit en Janet van Horssen (levenslooppsycholoog en auteur van de onlangs verschenen 'De kleine hoogbegaafdheid voor Dummies'. .

 

 

Dolores Leeuwin

Deze multipotentialite is vooral bekend als presentatrice van Klokhuis. Momenteel schetst ze de alledaagse realiteit van hb'ers in mooie en informatieve reportages. Daarnaast kan ze ingezet worden als gastspreker, dagvoorzitter en sparringspartner om diverse vraagstukken van verschillende invalshoeken te benaderen.

In de rechterlink zie je Erik Arbores, hij werd geïnterviewd en zet uiteen hoe zijn leven, onderwijs- en muziekcarriere verliepen: hij vertelt over de leuke en over de minder leuke kanten van hb zijn.