Programma voorjaar 2021

 

Beleid en draagvlak binnen de organisatie, online sessie.
Donderdag 4 maart van 16 – 18 uur.
Kosten: 25,- euro

Bij de meeste onderwijsinstellingen is hoogbegaafdheid niet een onderwerp op de agenda. Sterker nog, bij de meeste instellingen ontbreekt kennis van en inzicht in hoogbegaafdheid. Hoe kun je dit onderwerp binnen jouw instelling op de agenda krijgen?
In deze bijeenkomst gaan we ervaringen en best practices uitwisselen. Verschillende leden van de stuurgroep zullen aanwezig zijn en ook hun ervaringen delen. 
 
Hoe signaleer je hoogbegaafde studenten? Online sessie.
Donderdag 1 april van 16 – 18 uur
Kosten: 25,- euro

Studenten komen niet bij je langs met de sticker ‘ik ben hoogbegaafd’ op hun voorhoofd. Het is geen ‘diagnose’. Sommigen studenten die weten dat ze hoogbegaafd zijn, praten er over met je, maar de meeste studenten praten niet makkelijk over hoogbegaafd zijn en zullen het niet snel zelf ter sprake brengen. En dan heb je nog een hele groep die het niet weet van zichzelf. Hoe kun je dan weten of hoogbegaafdheid onderdeel van het verhaal van de student voor je is?
Het eerste uur van deze bijeenkomst is een workshop die wordt verzorgd door Simone Keijsers (Hoogbegaafdheidsbegeleider op de Universiteit van Leiden, ECHA Expert in Gifted Education, bestuurslid Stichting HB-HO). In het tweede uur kunnen vragen worden gesteld en ervaringen uitgewisseld.
 
Hoe begeleid je hoogbegaafde studenten? Online sessie.
Donderdag 29 april van 16 – 18 uur
Kosten: 25,- euro

Hoogbegaafde studenten ervaren uitdagingen in het onderwijs en bij het studeren die
anders kunnen zijn dan de uitdagingen waar niet hoogbegaafde studenten mee te maken
hebben. En zelfs als ze tegen dezelfde uitdagingen aanlopen, maakt de component
hoogbegaafdheid dat er vaak andere oplossingen nodig zijn dan bij niet hoogbegaafde
studenten. Hoe begeleid je een hoogbegaafde student anders dan een niet hoogbegaafde student?
Het eerste uur van deze bijeenkomst is een workshop die wordt verzorgd door Simone Keijsers (Hoogbegaafdheidsbegeleider op de Universiteit van Leiden, ECHA Expert in Gifted Education, bestuurslid Stichting HB-HO). In het tweede uur kunnen vragen worden gesteld en ervaringen uitgewisseld.
 
Netwerkbijeenkomst, Online sessie.
Donderdag 27 mei van 16 – 18 uur
Kosten: gratis

Deze bijeenkomst is vooral bedoeld voor netwerken, maar we zullen ook met een thema gaan werken. Welk thema dit wordt, laten we nog even afhangen van wat er uit de eerdere bijeenkomsten komt. De bijeenkomst zal deels plenair zijn, maar ook veel in breakout rooms.
 


Je kunt je aanmelden voor een of meer van deze bijeenkomsten via dit formulier